Hva er cunnilingus?

Cunnilingus er ett latinsk ord for oralsex på kvinnen.
Det dekker seksuelle aktiviteter som involverer bruk av munn og tunge mot en kvinnes kjønnsorganer.

Det var en veldig kort og veldig korrekt forklaring.
Ordet kommer fra Gresk og kombinerer ordene vagina (cunnus) og tunge(lingua)

Selv om oralsex ikke har vært et tema man snakker høyt om i den vestlige verden før ganske nylig, er dette et tema som er godt kjent fra Østen og Tao.
Man trodde at tap av kroppsvæsker, både sæd og kvinnelig kjønnsaft forkortet livet og ved å innta disse væskene fra en partner, kunne man ta i seg hans eller hennes chi, i praksis: forlenge livet.

Også i Tantra spiller oralsex en viktig rolle, flere tusen år gamle skrifter tar for seg hvordan både menn og kvinner kan øke livskvaliteten ved å gi oralsex.

Selv om cunnilingus beskriver kontakt mellom vagina og tunge, benytter man i praksis, i de fleste tilfeller fingre eller en eller annen form for sexleketøy.

 Tips: Som ved all sex, er fuktighet nøkkelen til et godt resultat.
Ofte er naturlig funktighet nok, men det finnes en rekke glidemiddel på markedet med smak.
Disse er utviklet spesielt med tanke på oralsex og et par dråder av det kan faktisk utrette underverker.

Så det negative:
Vi skal ikke på noen måte forsøke å redusere din glede ved cunnilingus, men det ER på sin plass å nevne at de fleste kjønnsykdommer kan smitte også ved oralsex.
Dette gjelder blant annet gonoré, klamydia, herpes og flere former for hepatitt.
Det er også en mikroskopisk mulighet for å bli smittet med HIV, men  det er i følge wikipedia kun to dokumenterte tilfeller og begge dreier seg om kvinner med åpne sår.
Flere nyere undersøkelser har også dokumentert med økt kreft risiko i munn og hals dersom man har oralsex med noen med Human papillomavirus (HPV)
Det finnes spesielle duker man kan benytte når man gir oralsex, alternativt kan man kutte opp et kondom på langs å benytte det som barriere.