G-punktet

G-punktet kan knapt berøres med noen tunge, dersom det finnes en slik person, vil han eller hun kunne velge fritt blant elskerinner...
Men vi tar uansett med litt om g-punktet, for ofte er en finger eller en vibrator med i leken og da er g-punktet så absolutt innen rekkevidde.

G-punktet er oppkalt etter Ernst Grãfenberg som oppdaget det i 1950, men hans oppdagelse ble ikke offentlig kjent før i 1982. Det skjedde først når Beverly Whipple og John D. Perry publiserte "The G-spot and other recent discoveries about human sexuality".

Noen kvinner kan ejakulere en væske (som kan variere i farge fra klar til mer melkehvit) i forbindelse med en G-punkts-orgasme. Dette er helt normalt og helt ufarlig. Denne væsken er IKKE urin.

Flere studier har konkludert med at både G-punkts-orgasmer og spesielt ejakulasjon hos kvinner opptrer oftere hos kvinner som har brukt mye tid på å trene PC-muskelen (les mer om den i en egen artikkel hvor det også står en del om hvordan man kan trene denne undervurderte muskelen).

Mange kvinner rapporterer at rett før ejakulasjonen inntreffer, føles det som om vagina får en annen type sammentrekninger, ikke sammen på samme måte som ved en "vanlig" orgasme, men heller utover. Studier har bekreftet dette; den ytterste tredjedelen av skjeden har sammentrekninger som presser utover.

De fleste kvinner er ikke i stand til å ejakulere med en penis eller en dildo i skjeden. Begge deler kan bringe henne "til kanten", men for at selve ejakulasjonen skal kunne finne sted må dildoen/penis trekkes ut.

De fleste er enige om at det er lettere for kvinner å få såkalte multiorgasmer (flere orgasmer med svært kort mellomrom) dersom G-punktet blir stimulert.

Jo mer du trener PC-muskelen, jo større er sjansene for at du skal oppleve både en G-punkts-orgasme og det å ejakulere. Denne muskelen trenes enkelt med "knipeøvelser" eller ved hjelp av vekter eller kuler som fåes kjøpt på apoteket eller i sexbutikker.

De fleste opplever en klitorisorgasme og en orgasme fra G-punktet forskjellig, dette har en helt logisk forklaring. Klitoris er knyttet til pudendal-nerven, G-punktet er knyttet til pelvic-nerven. Disse sender forskjellige impulser til hjernen og dermed oppleves orgasmene forskjellig. De fleste kvinner mener en orgasme som følger pelvic-nervebanen oppleves mer i hele kroppen, enn en orgasme som er forbundet primært med pudendal-nervebanen. Uten at det dermed er sagt at den ene typen er bedre enn den andre - de oppleves bare forskjellig. Disse to formene for orgasme kan også blandes, slik at man får en tredje type orgasme, en blandingsorgasme (Perry & Whipple & Ladas).

 

Hvordan finne og stimulere g-punktet:

Dersom man ikke har lyst, tid eller anledning til å lese store mengder informasjon om G-punktet og hvordan en kvinne kan ejakulere, men bare ønsker å prøve ut på egenhånd, har vi samlet noen enkle tips som gjør jobben lettere.

For å finne G-punktet, ta fingeren 5-6 cm inn i vagina. Press mot skambeinet med en rytmisk "kom her"-bevegelse. Sikt høyt, om hun ligger på ryggen, befinner G-punktet seg rett opp mot venusberget.

Det finnes en rekke sexleketøy på markedet som er laget spesielt med tanke på G-punktet. "Semirealistic" og "Stubby" fra Fun factory er to av de mest populære.

Veldig ofte er det en god ide å kombinere stimulering av G-punktet med stimulering av klitoris, enten med et par fingre, eller oralt.

Noen syntes stimulering direkte på G-punktet kan bli for intenst. Da kan indirekte stimulering ved å presse nederst på maven, rett over skambeinet være en god løsning, samtidig som man har "noe" i skjeden. Det er også mulig med indirekte stimulering ved analsex, ved å presse fremover mot navlen. Eksperimentér med forskjellige vinkler og forskjellig press frem mot navlen under samleie, onanering osv.

Det kan også være en god ide å eksperimentere med forskjellige stillinger. Tre samleie stillinger som er virkningsfulle er:
- Hun liggende på ryggen, med en pute under baken og bena rett til værs, han stående på kne mellom hennes ben.
- Bakfra, hvor hun har ansiktet og skuldrene ned mot madrassen og baken i været. Denne stillingen gjør det enkelt for ham å styre etter hennes veiledning.
- Han liggende på ryggen, hun sittende oppå. Hun har ansiktet mot hans og lener seg godt tilbake. Denne stillingen gir henne full kontroll og mulighet til å kjenne hvor det føles best.

Dersom man har en "full" vagina, opplever mange at det er umulig å ejakulere. Ta derfor ut fingre, penis, whatever idet du får orgasme, men fortsett å stimulere klitoris.

Husk at stimulering av G-punktet er noe som krever øvelse. De færreste opplever de villeste sprutorgasmer de første gangene. Det er eventuelt noe som kommer med trening og erfaring.

Helt til slutt: Hvordan man reagerer på G-punktstimulering varierer veldig fra person til person.
Så forsøk å nyte følelsen; ta ting som de kommer. Ikke stress med å forsøke å oppleve de jordskjelvlignende opplevelsene man kan lese om i erotiske noveller.

En godt trent PC-muskel gjør G-punktet enklere å finne, samt mer mottakelig for stimulering og ikke minst gjør en veltrent PC-muskel det enklere å oppnå en G-punkt orgasme. Så om du trengte flere grunner til å ta knipeøvelser, så fikk du dem nå.